[CNBLUE] Jungshin’s Bass Guitar List

1. Fender ’60s Jazz Bass

 

fender '60s Jazz Bass® white

fender '60s Jazz Bass®

For this one he might custom the colors

maxresdefault

 

2. Sadowsky Metro Line Bass

sadowsky metro line bass ebay

 

3. Fender American Professional Precision Bass

fender American Professional Precision Bass®

1301150315573_1

 

4. Lakland Skyline 55-AJ (Custom – Three Tone Sunburst Color)

Lakland Skyline 55-AJ Custom - Three Tone Sunburst Color

mg_3954

 

5. Suhr Classic J (Custom)

suhr classic J custom

 

6. Fodera Bass

I couldn’t find what type it is, but its a Fodera bass since it has a butterfly logo on it’s headstock (you can Google what does Fodera bass looks like)

fodera bass

CEKmPmm

 

7. Mooloon J Classic

mooloon j classic

tumblr_o558jzA7OO1tazgx7o2_1280

 

8. …still unknown😅

unknown

 

*feel free to give any correction or additional details!😀

 

Pictures credit to the respective owners (include eBay, Fender, Fodera, Lakland, Mooloon, Sadowsky, and Suhr website)

Please take out with full credits

Advertisements

[N.FLYING] Kwangjin’s Bass Guitar List

 

1. Fender American Professional Jazz Bass

fender American Professional Jazz Bass®

 

6927612v

 

2. Fender Flea Jazz Bass

Bass guitar that was given from CNBLUE Jungshin as a present of his Korean debut with N.Flying. I took it as Flea Jazz Bass because of the details are the same and the color itself are customized (look at the greeting card, its a from a Fender Custom Shop). It seems he often use it in many events/live occasions ever since he got it ^^

fender Flea Jazz Bass® custom

jungshin-beri-gitar-kwangjin

CzUU8ObUoAEonLF

 

3. Ernie Ball-Music Man StingRay Neck Through (colors customized)

Ernie Ball-Music Man StingRay Neck Through

COs3mcDUAAAuzJf

 

4. …still unknown😅 he use it since Basket era

tumblr_mxf6qp9YmC1sk4lixo3_1280

 

*feel free t0 give any correction or any additional details!😀

 

Pictures credit to the respective owners (include Fender and StingRay website)

Please take our with full credits

[TUTORIAL] Cara Streaming Lagu CNBLUE di Spotify via VPN US (biar bisa kehitung di chart Billboard! ^^)

Halo! Ini tutorial pertamaku. Sebagaimana yang udah kalian baca di judul postingan ini, aku bakal jelasin cara gimana buat streaming lagu-lagu CNBLUE di Spotify (bisa juga buat lagu dari artis lainya) pake koneksi VPN US. Kenapa harus VPN US? Jawabannya karena streaming lagu di US itu kehitung di chart Billboard! (Inget kan yang Yonghwa bilang pas di wawancara MNET Amerika waktu tur Blue Moon tahun 2013? Yes! Bisa tembus chart Billboard!😆) Jadi, aku berharap dengan melakukan cara yang sederhana ini bisa membantu CNBLUE ‘unjuk gigi’ di chart Billboard (meskipun udah pernah untuk chart World Album atau chart K-Pop di sana, siapa tau kali ini kita bisa bikin mereka tembus HOT 200 atau bahkan HOT 100 kan?😁)

 

Oke, berikut caranya…

 

*untuk pengguna Android

  1. Pastikan kamu sudah install Spotify. Kalau belum, install Spotify di Google Play Store. Gratis!
  2. Kalau sudah punya akun Spotify, kalian bisa langsung LOGIN. Kalau belum, silahkan SIGN UP dan ikuti prosesnya. Gampang kok, kaya bikin akun di medsos biasa. Pastikan kamu sudah verify email kamu ya! Kalau sudah sukses SIGN UP, pastikan kamu sudah LOGIN di Spotify-nya.
  3. Setelah dipastikan kamu sudah LOGIN, keluar dulu dari Spotify dan balik lagi ke Google Play Store untuk install HOLA VPN. Ketik aja ‘hola vpn’ di kotak pencarian, lalu install.

619321

4. Selesai install HOLA VOPN, buka, lalu bakal terlihat seperti ini

619323

5. Klik ikon Spotify, lalu bakal muncul ini

619325

6. Pastikan bendera yang terlihat bendera US, lalu klik tab Open yang warna hijau

7. Sesudah klik tab Open warna hijau, bakal muncul seperti ini

619337

Ceklis di tulisan “I trust this application” lalu klik OK

8. Setelah itu, layar akan blank untuk sementara untuk balik ke layar menu dari HOLA VPN dengan beberapa perubahan. Kamu bisa lihat ikon Spotify sekarang ada ikon bendera US-nya (lihat gambar di bawah), artinya kamu sudah sukses setting Spotify untuk terhubung ke VPN US

619343

9. Klik ikon Spotify-nya (udah otomatis langsung terkoneksi pakai VPN US karena sebelumnya sudah sukses terhubung), nanti akan ada tulisan yang menunjukkan kalau kamu pakai koneksi VPN US (lihat gambar di bawah)

619348

Cara lain untuk memastikan kalau kamu usudah terkoneksi ke VPN US kamu bisa open Tray (panel notifikasi) tanpa keluar dari aplikasi HOLA VPN, seperti ini

619353

10. Setelah sukses terhubung kembali ke layar menu Spotify, ketik CNBLUE di kotak pencarian (yang ada di tengah, ikon kaca pembesar), lalu FOLLOW

619361

11. Kamu bisa klik “Shuffle Play” untuk putar acak lagu-lagu CNBLUE yang ada di Spoify atau cari lagu CNBLUE yang ingin kamu putar di kotak pencarian. Akan tetapi berhubung CNBLUE saat ini bakal comeback dengan lagu barunya, sangat disarankan untuk stream lagu-lagu baru mereka SEBANYAK DAN SESERING MUNGKIN! Semakin banyak streaming, semakin baik untuk ‘dongkrak’ lagu-lagu mereka masuk chart Billboard! ^^ Kamu bisa lakuin hal lain pas streaming (buka Twitter, dll.), lagunya akan tetep diputar di background kok.

*untuk akses Spotify lewat web browser

  1. Pastikan kamu sudah install Chrome Web Browser. Sebenarnya semua jenis browser bisa, tapi karena kita ingin ganti koneksi ke US dan pake VPN, jadi yang menurutku paling enak dipakai itu Chrome ^^ Kalau belum install Chrome, silahkan install dulu (kalau gatau caranya, bisa tanya Mbah Google ya, banyak kok)
  2. Buka Chrome, klik “Apps” yang ada di pojok kiri atas browser, yang di sampingnya ada kotak-kotak warna-warni

cr

3. Klik ikon “Chrome Web Store”

cr1

4. Ketik “browsec” di kotak pencarian yang ada di kiri atas, lalu enter

cr2

5. Nanti akan muncul tampilan seperti ini, lalu klik tab “ADD TO CHROME”

cr3

6. Klik tab “Add extension”

cr4

7. Kalau sudah sukses ditambahkan ke Chrome, nanti di pojok kiri atas dari gambar Browsec bakal ada tulisan “ADDED” yang warna hijau itu. Logo Browsec-nya sendiri nanti ‘nempel’ di tab Chrome seperti yang dilingkari warna kuning (lihat gambar di bawah)

cr5

8. Setelah itu, buka Spotify Web Player di play.spotify.com. Login akunmu

cr6

Jangan lupa klik kotak “I’m not a robot”, ikutin instruksinya sampai selesai buat verifikasi akunmu

9. Sesudah login, klik logo Browsec

cr8

Nyalakan Browsecnya dengan klik tab switch ON-OFF yang ada di pojok kanan bawah kotak Browsec itu, lalu klik tab “Change” (lihat gambar)

cr9

Klik tab “Change” yang sejajar di pilihan United States

cr10

10. Pastikan tampilannya seperti ini, yang nunjukin kalau kamu sudah sukses terhubung ke koneksi US melalui VPN Browsec. Setelah itu, kamu bisa streaming lagu-lagu CNBLUE dengan ketik ‘CNBLUE’ di kotak pencarian yang ada di sebelah kiri. Jangan lupa follow CNBLUE-nya ya!

 

REMINDER: Kalau kamu nyalain Browsec-nya sebelum akses Spotify dan berhasil sampai bisa Login, silahkan lanjut. Tapi kalau gak berhasil, nyalain Browsecnya kalau sudah masuk ke Spotify dan SUDAH LOGIN. Jadi kamu coba restart Chrome-nya dulu, pastikan kamu LOGIN dulu di Spotify-nya, baru nyalain Browsec-nya ya 🙂

 

NB:

*Silahkan share tutorial ini kemanapun, jangan lupa kasih credit alvianashin, atau sertakan link dari postingan ini.

*Untuk akses pakai smartphone, plikasi VPN yang digunakan bebas, tidak selalu HOLA VPN. Pada dasarnya fungsi VPN semuanya sama, hanya saja pastikan koneksi yang dipilih adalah koneksi US.

*Pernyataan bahwa streaming lagu Spotify bisa dihitung masuk ke chart Billboard bisa dilihat di bagian FAQ billboard.com.

*Jika ada pertanyaan menyangkut tutorial ini, silahkan tanya melalui Twitter @arufianadesu ☺️

[TUTORIAL] How to stream CNBLUE songs on Spotify with US VPN (ssst, it may count to Billboard charts!)

Hello! This is my first tutorial post. As what you’ve read on the title, I’ll explain steps on how to stream CNBLUE songs (it may also work on songs other than CNBLUE) through Spotify platform with US VPN. If you’re asking why must US VPN, my answer is because it counts on the Billboard charts! (do you remember what Yonghwa said during CNBLUE’s interview on Mnet America while they’re having Blue Moon World Tour back then in 2013? Yes! Billboard chart!😆). So, my intention is hopefully by doing a simple thing like this will help our CNBLUE boys to gain songs chart on Billboard (well, they already made it for Worldwide albums and K-Pop charts there, but hopefully they’ll enter the HOT 200 or maybe HOT 100 this time? Who knows?!😁)

OK, so here I go…

*for Android users

  1. Make sure you already installed Spotify app on your phone. If you haven’t then you can install it from Google Play Store. Its free!
  2. If you already have Spotify account, you can directly Login. If you haven’t then you can Sign Up right from the app by clicking the ‘Sign Up’ text and follow the steps. Its easy, just like how you make an account on any social media platform. Make sure you verify your email address! After Sign Up process done, don’t forget to make sure you’re logged in.
  3. After you have successfully logged in, you can exit from Spotify and go back to Google Play Store to install HOLA VPN. Simply type ‘hola vpn’ to make it short on the search box and find HOLA VPN from the lists, and then install it.

619321

4. After HOLA VPN successfully installed, open it, and it will be looked like this

619323

5. Click Spotify icon, and it will show you this

619325

6. Make sure the flag shown is US flag, and click the “Open” green tab

7. After you clicked the “Open” green tab you’ll see this

619337

Simply checklist the “I trust this application” and clik OK

8. The screen will go blank for a while. It will bring you back to the menu screen of HOLA VPN  with some differences. You can see Spotify icon with US flag now (see picture below), it means that you’ve successfully set the connection to US VPN Proxy for Spotify usage

619343

9. Simply click the Spotify icon. It will connects you to the app (with US VPN Proxy connection of course), there will be a text to confirm that you’re using US VPN like shown below

619348

Other way to make sure that you’re already connected with US VPN, you can open your tray (notification panel board) on your phone (without closing the HOLA VPN), like this

619353

10.After it successfully directs you back to the Spotify menu screen, click the Search button (the one in the middle) and type “CNBLUE”, then click FOLLOW button on it

619361

11. You may click the “Shuffle Play” button to randomly listen to any CNBLUE songs, or search for any CNBLUE songs that you want to play. But, since CNBLUE is going to comeback right now, I suggest you all to kindly stream their new songs AS MUCH AS YOU CAN! The more you stream, the better it works for the chart! ^^ While you stream the songs, you can leave it to do other things. It will keep playing on the background.

*for accessing Spotify through web browser

  1. Make sure you already have Chrome browser installed on your PC. Actually any browser works with Spotify web player, but since we’re going to use VPN with US connection so the best browser that works best for me is Chrome ^^ If you don’t have Chrome web browser, you can install it first (Google it if you don’t know how)
  2. Open Chrome, click the “Apps” button with colorful grids on the top left, right below the address bar

cr

3. Click the Chrome Web Store icon

cr1

4. Type “browsec” on the search box at the top left, then enter

cr2

5. This is how the Browsec extension looks. Click the “Add to Chrome” tab

cr3

6. Click “Add extension” tabcr4

7. Once you’re succeed, there will be “ADDED” green text as shown on the pic below. The Browsec logo will be pinned to the browser’s top tab (look the yellow circle)cr5

8.After that, open Spotify Web Player on play.spotify.com. Login with your account

cr6

Don’t forget to click the “I’m not a robot” square and follow the instructions to verify yourself

cr7

9. Once you’re logged in, click the Browsec logo

cr8

Turn it ON by clicking the ON-OFF switch tab at the corner right, and then click the “Change” tab

cr9

Click “Change” tab right on the United States option

cr10

10. Make sure it shown like this, which means you’re using a connection with US VPN. After that, you can search CNBLUE songs on the “Search” icon. Don’t forget to follow if you haven’t!

cr11

REMINDER: If you turn on Browsec VPN even before you access Spotify and you succeed to Login, you can continue. BUT, if not, you may try to turn on the Browsec VPN once you accessed and successfully LOGGED IN to Spotify, not right when you start opening the Chrome. You can restart Chrome first and try to do that 🙂

 

P.S:

*FEEL FREE to translate it to your own language, kindly put my name (alvianashin) as a credit

*For accessing it through phones, you may use any other VPN application, the use of all VPN are the same. Its only the name of the app that’s different, you only have to make sure you use US connection.

*Statement about Spotify streaming can help songs to gain position on Billboard chart can be seen through billboard.com on FAQ

*If there’s any question regarding to the steps above feel free to ask me on my Twitter @arufianadesu ☺️

*I still need more information regarding on how Spotify-Billboard thingy works so I’d be glad if there are any US Boice who willing to help for more details about it ^^

*My location is in Indonesia. I don’t know about in other countries but I do wish the process can be applied for you all without problems ^^